0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Schmalzerhof

Arbeidscomfort, verbruikswaarden, spoelresultaat - euforie op de Schmalzerhof

"Het servies ziet er niet alleen schoon uit, het voelt ook schoon"

Simone Baumgartner en haar man Herbert Margreiter zijn uitgesproken moedige gastheren. "Wij liggen niet in een skigebied, Innsbruck ligt ongeveer 22 km verderop en ook om te wandelen valt de eerste keuze niet direct op deze regio", somt Simone Baumgartner op.

Waarom hun Schmalzerhof desondanks de hotspot van de kleine gemeente Weer in het Inntal is? Alleen al vanwege het sympathieke echtpaar, of vanwege de uitstekende keuken van Simone Baumgartners zus Katrin. Terwijl de toeristen intrek nemen in hun onderkomens in Innsbruck, zorgen de mensen uit deze regio voor drukte in de eetzaal van de Schmalzerhof met zijn 120 plaatsen.

Slechts op een steenworp afstand ligt het hoofdkantoor van de kristalglasfabrikant Swarovski met diens toeristische magneet "Kristallwelten" in Wattens. Maar de bezoekers van de Kristallwelten komen vrijwel nooit naar de Schmalzerhof - de keuken van het familiebedrijf wordt veelmeer gewaardeerd voor een zakelijke lunch.

"We hebben een sensationeel spoelresultaat"

Wat de beweeglijke gastvrouw vooral kenmerkt: haar behendigheid, haar geweldige humeur dat altijd uit haar hart komt en haar niet te temmen zin in dienstverlening. "Ik ben wel een echte pietje precies", geeft Simone Baumgartner toe.

Daarom is de chef van het hotel-restaurant ook bijzonder in haar sas met de nieuwe spoelmachine met kap in de keuken: "We hebben een sensationeel spoelresultaat, precies zoals we altijd al wilden! "Het servies ziet er niet alleen schoon uit, het voelt ook schoon", zegt Simone Baumgartner blij.

Ook Janka Chlebovcová deelt haar enthousiasme. De 53-jarige werkt in de spoelkeuken van de Schmalzerhof en zegt: "Simone, dit is zo'n goede machine. Ik hoef helemaal niets meer omhoog te drukken!" Dagelijks worden hier ongeveer 200 manden gespoeld en vroeger moest de kap dan ook 200 keer per dag met de hand worden geopend en gesloten. "Het was een fitnessstudio op de werkplek", lacht Janka.

De afwas is nu veel sneller gereed, mede omdat de kap zich automatisch opent en met een tik van een vinger weer sluit - en dat komt ook in het restaurant goed aan: "Met de lunch zijn onze tafels tot vier keer achter elkaar bezet - dan moeten onze processen en de machine perfect lopen", licht Simone Baumgartner toe.

Onze gasten kunnen voor de volle 100% op ons vertrouwen en dat verwachten wij ook van onze leveranciers. Bij de firma MEIKO hebben we dat definitief gevonden. Naast de beide zussen Simone en Katrin Baumgartner en naast Janka Chlebovcová is er nog een grote fan van de machine.

De eigenaar van de accommodatie, Herbert Magreiter, waardeert het lage verbruik van energie, chemie en water, dat niet in de laatste plaats tot stand is gekomen vanwege de ingebouwde terugwinning van afvalwaterwarmte, het wasembeveiligingssysteem en de geïntegreerde osmose-installatie (MEIKO GiO). "En dat vindt hij heel belangrijk, want tenslotte rijden we ook in elektrische auto's die we via onze eigen PV-systeem opladen om zo het milieu te besparen", aldus Somine Baumgartner.