0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

InterContinental London - The O2

Luxueuze dienst voor InterContinental Londen, De O2

InterContinental in Londen

MEIKO vaatwasmachines zijn te vinden doorheen het hotel met meerdere installaties van M-iQ korf en bandtransport vaatwasmachines die het restaurant.

Het nieuwe InterContinental Londen – de O2 – met 453 kamers en 18 verdiepingen is een nieuwbouw van 3 hectare op het Greenwich schiereiland, aangrenzend de O2 arena aan de andere kant van Canary Wharf en op korte loopafstand van de Emirates Air Line kabelbaan over de Thames. 

De ligging aan de rivier laat ook gebruik toe van de nabijgelegen Thames Clipper-bootdienst naar het centrum van Londen en Greenwich en de Jubilee metrolijn die een snelle verbinding mogelijk maakt met de West End van Londen en de City-luchthaven. Met een apart congrescentrum van 3100 vierkante meter kolomvrije ruimte, een balzaal met een capaciteit van 3000 en een ontvangstruimte die over de Thames rivier uitkijkt, en 20 andere ruimtes met een capaciteit tot 500. Er zijn ook vijf restaurants en bars en een luxueuze spa met overdekt zwembad. 

Het InterContinental Londen - De O2 word beheerd en geëxploiteerd door de Arora Group onder een franchiseovereenkomst met de InterContinental Hotels Group. Installatie van de cateringfaciliteiten werd uitgevoerd door de Airedale Group en MEIKO vaatwasmachines zijn te vinden doorheen het hotel met meerdere installaties van M-iQ korf en bandtransport vaatwasmachines die het restaurant, de congres- en banketfaciliteiten bedienen. 

Sous-Chef Michael Sodah kwam bij het hotel vanuit het Park Plaza Westminster Bridge-hotel. “Ik wist van mijn ervaring bij de Park Plaza – die ook MEIKO vaatwasmachines hadden – dat we de beste machines op de markt hadden.

“De afwasruimte die de banketten bedient heeft twee M-iQ machines; een bandtransportmachine voor het vaatwerk en een korftransportmachine voor het bestek en het glaswerk. Een DV 80.2 GiO machine in een aangrenzende ruimte voor kleinere functies kan ook gebruikt worden.

"Het is eenvoudig en helpt echt, zeker met al de verschillende talen. De kleurcodering maakt het gemakkelijk om alles visueel uit te leggen en het systeem werkt echt goed."

“De banketbediening moet soms meer dan 3000 couverts aankunnen en we hadden iets nodig dat geweldige resultaten zou leveren.” Normaal hebben we 30 chef-koks en 10 afwaspersoneel van dienst in de keuken, maar voor belangrijke evenementen hebben we soms tot 80 chef-koks en 60 afwaspersoneel nodig. 

“Wat ik echt geweldig vindt,” zegt Sodah, “is dat het gemakkelijk is voor het afwaspersoneel om te begrijpen wat er vereist is bij het reinigen. Simpelweg, alles met een blauwe kleur moet verwijderd worden – het is vanzelfsprekend en echt behulpzaam gezien al de verschillende talen die er worden gesproken. De kleurcodering maakt het gemakkelijk om alles visueel uit te leggen en het systeem werkt echt goed.”

MEIKO’s nieuwste M-iQ transportband- en korftransportspoelmachinesystemen leveren grote besparingen in energie en chemicaliën vergeleken met traditionele spoelmachinesystemen. De korf- en bandtransportvaatwasmachines gebruiken 33% minder water en vaatwasmiddel dan hun voorgangers, maar reinigen wel 30% beter dankzij een was systeem met hoge druk. Elke machine is bouw bij opdracht.

Warmteterugwinning is standaard opgenomen – er moet geen afzonderlijke warmteterugwinningsapparatuur gekocht worden, dat zorgt voor besparingen van £5000 tot £8000 per installatie afhankelijk van de grootte van de machine.