0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Grand Hyatt Singapur

De kosten dalen, er ontstaat meer ruimte en de hygiëne verbetert

Het Grand Hyatt Singapur met zijn door chef-kok Lucas Glanville geleide team verwerkt bergen voedselafval tot tuinmest.

In de werkprocedures van het hotel is een nieuw voedselrestenafvalsysteem geïntegreerd. De chef-koks en het huishoudelijke personeel gooien de 1000 kg voedselresten die dagelijks ontstaan bij het bereiden van de maaltijden en in de spoelkeuken, nu in de vacuümstations van het voedselrestensysteem in plaats van in de traditionele vuilnisemmer.

Zo besparen ze jaarlijks ongeveer 55.000 vuilniszakken.

De vacuümstations zuigen de voedselresten inclusief visafval, vet en botten in een centraal opgestelde MEIKO WasteStar-verklein- en ontwatereenheid. Deze vermaalt al dit afval tot een brij waarvan het watergehalte vervolgens met 50% wordt gereduceerd. Na het verlaten van het WasteStar-systeem van MEIKO wordt het gewicht van de voedselrestenbrij verder gereduceerd en met behulp van een 'thermofiel snelrottingsproces' in minder dan 24 uur omgezet in pathogenenvrije organische mest.

Het totale proces reduceert 1000 kg voedselafval effectief tot 250 kg organische mest,die dan wordt gebruikt voor de grote hotelcomplexen inclusief de kruidentuinen op de daken. Het overschot wordt verkocht aan de lokale tuincentra. Voor installatie en implementatie van het voedselrestenafvoersysteem kreeg het Grand Hyatt Singapur een subsidie van USD 250.000 via het 3R-fonds (Reduce, Re-use & Recycle - Reduceren, hergebruiken en recycleren). Het 3R-fonds is een cofinancieringssysteem dat organisaties ertoe moet brengen afval te reduceren en recyclingprojecten uit te voeren.

Chef-kok Lucas Glanville:

"Wij besparen de stort jaarlijks 400 ton voedselafval.""Ik vind dat alle hotels en chef-koks dit zouden moeten doen." Met het nieuwe systeem wordt rondslepen met voedselresten in het hotel vermeden. Dat leidt tot een aanzienlijke verbetering van de hygiëne omdat er minder vuilnisbakken zijn, en met name minder afvalcontainers met wielen, wat weer zorgt voor minder schade op de voedselverwerkende afdelingen. Het systeem heeft de productiviteit van onze medewerkers sterk verhoogd, omdat we bijvoorbeeld minder tijd nodig hebben voor het desinfecteren van vuilnisbakken.

Met de MEIKO WasteStar wordt veel mogelijk: besparing op arbeidskosten en fysieke ruimte, grote kostenbesparingen en wij zorgen ervoor dat er minder vrachtwagens rijden.

Het Grand Hyatt Singapur is slechts een van de vele hotels en het voedselafvalprobleem in de gastronomie is enorm. Niemand heeft het graag over de bedrijfsprocessen in zijn werkgebied, maar we zijn nou eenmaal allemaal verantwoordelijk voor het milieu. Wij vinden het niet moeilijk te kiezen voor technologieën die het milieu ten goede komen.

Wij gebruiken MEIKO-vaatwasmachines op grote schaal en zijn heel tevreden met de producten en de jarenlange service. Wij verbruiken minder water, energie en chemicaliën. Dat is een heel belangrijk succes. Bij de selectie van een voedselrestenafvoersysteem voldeed MEIKO aan al onze wensen en was bovendien enorm bereid te helpen. We hadden niet meer kunnen verwachten. MEIKO heeft zich aangepast aan ons budget en het systeem betaalbaar voor ons gemaakt.