0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

EEN SPECTACULAIRE BESTEMMING IN MACAU!

Bij Galaxy Macau wordt gebruikgemaakt van M-iQ vaatwasmachines

MEIKO Galaxy Macau

Galaxy Entertainment Group (GEG), een van de toonaangevende bestemmingen in Azië voor gaming en entertainment, leidt de drie belangrijkste hotels in Macau: het Galaxy Macau™ op Cotai, een van 's werelds grootste geïntegreerde resorts en het naastgelegen Broadway Macau™, een unieke bestemming voor entertainment en eetkraampjes, en StarWorld Macau op de Peninsula, een bekroond premium hotel.

Galaxy Macau, in het hart van Cotai, het snelst groeiende hotel/casino-gebied van Macau, is een volledig geïntegreerd resort en het allereerste resort dat zes hotels van wereldklasse in een enkele bestemming aanbiedt: het all suite-hotel van Ritz-Carlton, The Ritz-Carlton, Macau; Banyan Tree Macau; het grootste JW Marriott van Azië, het JW Marriott Hotel Macau; het eerste Japanse luxehotel in Macau, Hotel Okura Macau; het bekroonde Galaxy Hotel en het Broadway Hotel.

In totaal heeft Galaxy Macau bijna 4000 kamers, suites en villa's, waarbij gasten genieten van een gevarieerde en uitbundige gastvrijheid. In het 75.000 vierkante meter grote Grand Resort Deck ligt de Skytop Adventure Rapids, 's werelds langste Skytop wildwaterbaan van 575 meter, evenals 's werelds grootste Skytop Wave Pool met een hagelwit zandstrand.

Het Galaxy Macau telt 120 eet- en drinkgelegenheden, inclusief 13 restaurants met Michelinster, en biedt de grootste selectie van authentieke Pan-Aziatische en wereldklasse eetgelegenheden in Macau.

DUURZAAMHEIDSAMBITIE

GEG ondersteunt de visie van de Macau SAR Government: door Macau met weinig koolstof te bouwen, creëren we samen een groen leven. Daarnaast bevordert het bedrijf proactief de ontwikkelingen in energiebesparing en duurzaamheid.

Uit het afval- en recyclebeheerprogramma van GEG zijn diverse milieuvriendelijke producten en diensten voortgekomen en het programma heeft de milieu-impact van de activiteiten van het bedrijf aanzienlijk verminderd.

In de loop der jaren hebben de belangrijkste hotels van GEG meerdere prijzen en certificaten ontvangen op het gebied van energiebesparing. Broadway Macau kreeg bijvoorbeeld de ISO 14001 certificering voor zijn milieumanagementsysteem en Galaxy Macau werd beloond met de lokale CEM Energy Saving Concept Award. Al deze certificaten en awards zijn een erkenning voor de energiebesparing die GEG heeft bereikt.

Galaxy Macau Jon Hollands
Galaxy Macau Chef-kok Jon Hollands

De samenwerking tussen MEIKO en Galaxy Macau, een van de belangrijkste hotels van GEG, begon in 2015 toen chef-kok Jon Hollands het project leidde om nieuwe vaatwasopties te zoeken voor de drukste personeelskantine. Door de uitbreiding van Galaxy Macau was de werkbelasting in de jaren steeds toegenomen en het oude vaatwassysteem kon het werk nog maar moeilijk aan.

Het vaatwassen vindt 24/7 onafgebroken plaats en er was behoefte aan een nieuw vaatwassysteem dat gemiddeld 15.000 dienbladen per dag kon verwerken, met een maximale capaciteit tot 18.000 – oftewel 12,5 dienbladen per minuut!

Hygiëne en veiligheid zijn het allerbelangrijkst voor Galaxy Macau.

Legt Bruno Correa uit, Vice President, Culinary, F&B Operations & Culinary, Galaxy Macau. “Het nieuwe MEIKO systeem heeft de capaciteit en de  hygiëne van het vaatwasproces aanzienlijk verbeterd. Constante was- en spoeltemperaturen in combinatie met grondig wassen en spoelen zorgen ervoor dat ons vaatwerk, glaswerk en bestek snel drogen en beschermd zijn tegen eiwit- en chemische residuen.”

De werkomgeving is verbeterd dankzij de condensors voor energieterugwinning op de nieuwe vaatwasmachines die de luchtvochtigheid hebben verlaagd. De gemiddelde omgevingstemperatuur is nu 23–25 °C in plaats van de 32 °C en hoger die de locatie gewend was. Ook is er minder vocht op de vloer, wat een bijdrage levert aan de meest veilige werkomstandigheden.

GEG had de voorkeur voor MEIKO vanwege de reputatie en de kwaliteit van de machines. Het nieuwe vaatwassysteem heeft bijgedragen aan een verlaging van 25% in de personele bezetting over een periode van 24 uur en het verbruik van reinigingsmiddelen is met meer dan 10% verlaagd. De condensors voor energieterugwinning helpen de energiekosten te verlagen, wat zorgt voor lagere energierekeningen.

Gaat Correa verder. “Ze hebben met veel grote organisaties gewerkt die hoog volume-vaatwassystemen nodig hebben met een snelle doorvoer. Een snelle doorvoertijd kan voorkomen dat we extra apparatuur moeten aanschaffen, wat de kosten verlaagt en een milieubesparing oplevert.

“Het regionale kantoor van MEIKO in Hongkong biedt ons ook technische ondersteuning na de verkoop, wat een belangrijke factor was in de uiteindelijke beslissing.

“GEG maakt zich sterk om het milieu te beschermen en MEIKO is een gewaardeerde partner om dit doel te bereiken. GEG ziet MEIKO dan ook als een betrouwbare servicepartner die innovatieve, milieuvriendelijke technologieën blijft ontwikkelen.”

PROJECTMANAGEMENT

“Wij zijn zeer verheugd om in dit project betrokken te zijn door middel van design, planning, logistiek, implementatie en after-sales en dat we het project tot volle tevredenheid van Galaxy Entertainment Group hebben uitgevoerd”, zegt Louis Lam, General Manager van MEIKO Clean Solutions Hong Kong Ltd.

Het project begon in 2015, toen Galaxy Entertainment Group in Macau contact opnam met MEIKO voor de vervanging van hun vaatwassysteem.

Louis Lam maakte samen met Christine Lapp en Frank Polauke van MEIKO Duitsland de eerste trip naar Galaxy om de omvang van het project te onderzoeken. Na de fasen van design en planning werd eind januari 2017 de nieuwe vaatwasapparatuur geleverd en geïnstalleerd, voor Chinees Nieuwjaar. De overdracht werd in februari afgerond, nadat het personeel was getraind en een introductie had gekregen van het nieuwe systeem.

“Het was een echte gezamenlijke inspanning van Galaxy Macau, de dealer en serviceprovider van MEIKO Chiming Engineering, MEIKO Duitsland en MEIKO Hongkong om deze verandering van systeem binnen een korte tijdspanne te laten slagen”, zegt Louis Lam.

“De dochtermaatschappij van MEIKO in Hongkong stelt ons niet alleen in staat om Galaxy Macau direct te ondersteunen met productie-expertise, maar biedt Galaxy ook een snelle respons voor lokale implementaties.”

MEIKO en Chiming Engineering hebben samengewerkt om het grotere vaatwassysteem perfect in te passen in de oorspronkelijke spoelkeuken.

Dit vroeg om een slim herontwerp van de spoelkeuken zelf, maar ook om aanpassingen aan de apparatuur.

De uitgevoerde aanpassingen omvatten onder andere het herpositioneren van de poten van de BTA 240 dienbladenwasmachine om plaats te maken voor de vloerafvoer, en het aanpassen van de spoelbak voor voedselresten voor het AZP 80 ontwateringssysteem, passend bij de omstandigheden ter plaatse.

In de lijst met geïnstalleerde apparatuur kunt u zien hoeveel materiaal nodig was.

Een selectie van de belangrijkste onderdelen:

  • Dienbladeninvoer-/afruimband
  • BTA 240 dienbladenwasmachine + verticale dienbladenstapelaar
  • Dienbladenstapelaar
  • Automatische besteksorteringsunit
  • M-iQ B-L54 V8 N02 P8 vaatwasmachine
  • M-iQ B-M75 B N08 P8 pannenwasmachine
  • M-iQ K-M54 V8 N04 P6 glazenspoelmachine
  • AZP 80 voedselrestenverwerkingseenheid met spoelbak. Het ontwateringssysteem vermindert het volume van voedselresten met wel 80%, waardoor er minder kilometers worden gereden omdat afval minder vaak hoeft te worden opgehaald en er ook minder mankracht nodig is om ter plekke afval weg te brengen. Het aantal plastic afvalzakken wordt ook aanzienlijk verminderd.