0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

STIRLING’S MODERNE SCHOTSE SCHOLENGEMEENSCHAP

Hoge temperaturen en veel stoom in de spoelkeuken moesten worden geëlimineerd om de werksituatie te verbeteren

De Wallace Highschool is een moderne Schotse scholengemeenschap in het centrum van Stirling met ongeveer 950 leerlingen plus onderwijzend en ondersteunend personeel.

De Wallace Highschool is ook de eerste school in Schotland die zich richt op het ontwikkelen van sporttalent in voetbal, rugby, zwemmen, dansen en basketbal.

De verouderde vaatwasmachine van de school (van een andere fabrikant) was in het jaar 2018 toe aan vervanging, verklaart Helene Roebuck, facilities officer van de gemeenteraad van Stirling.

"We moesten een nieuwe vaatwasmachine vinden en daarmee een aantal problemen van de oude machine oplossen. Het ging hierbij vooral om de hoge temperatuur die deze veroorzaakte in de spoelkeuken", zegt Roebuck.

In overleg met de gemeenteraad van Stirling en FES FM koos de cateringsupervisor van Wallace Highschool, Zoe Brown, voor de korventransportmachine UPster K-M250 van MEIKO. FES FM verzorgt het facility management voor het voortgezet onderwijs in Stirling en is verantwoordelijk voor het onderhoud van de vaatwasmachine na afloop van de garantie.

De nieuwe machine heeft enorme voordelen voor het keukenpersoneel, omdat hij sneller wast met betere resultaten. Ook het temperatuurprobleem in de spoelkeuken werd onmiddellijk opgelost doordat bij piekdrukte de temperatuur van 40 °C kon worden verlaagd tot een aangename 22 °C.

(Kopie 3)

Voordat de MEIKO K-M250 werd geïnstalleerd, kreeg de spoelkeuken nieuwe vloeren, wanden en plafonds. Dit project werd tijdens de zomervakantie in augustus 2018 gemanaged door MEIKO partner James Scott & Sons.

De korventransportmachine K-M250 van MEIKO kan zijn eigen werkomgeving managen met de functie integrale energieterugwinning. Dit systeem hergebruikt de hete lucht en damp in en rondom de vaatwasmachine om het binnenstromende koude water voor te verwarmen. Gelijktijdig wordt de ventilatie in de spoelkeuken verbeterd, waardoor de vaatwasmachines op plaatsen kunnen worden ingezet die tot nu toe ongeschikt werden gevonden, zoals heel kleine ruimtes of ruimtes met zeer lage plafonds.

De cateringsupervisor Zoe Brown leidt een keukenteam dat tijdens de lunchpauze van 40 minuten meer dan 600 maaltijden serveert.

Zij stelde bij de nieuwe korventransportmachine onmiddellijk een toename van de doorvoersnelheid vast. "Hij is veel sneller en het wassen is nu binnen een uur klaar vergeleken met de 80 minuten die we eerst nodig hadden."

De korventransportmachine verwerkt niet alleen serviesgoed, bestek en dienbladen, maar ook potten, pannen en keukengerei.

Tevens heeft Zoe Brown vastgesteld dat de vaatwasmachine eenvoudiger te reinigen is dankzij het zelfreinigingsprogramma, maar ook door het blauwe bedieningsconcept; alle blauwe componenten kun je er zelf eenvoudig uithalen en reinigen. Bovendien is de machine eenvoudiger te bedienen, het touchscreen is heel duidelijk en spreekt voor zich, en het chemieverbruik is gehalveerd.

Maar de grootste verbetering die Zoe en haar team konden vaststellen, naast de temperatuurverlaging in de spoelkeuken: "De veel betere droging. Nu zijn vaatwerk, bestek en dienbladen al droog zodra ze uit de machine komen, wat het arbeidsproces aanzienlijk versnelt."