0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Vodafone GmbH

Horizontale en verticale transporttechniek en M-iQ bandvaatwasmachines aan het werk

Een van de grootste ondernemingen in de telecommunicatie is de firma Vodafone GmbH, die met circa 11.000 medewerkers en een omzet van 9,6 miljard euro alleen al in Duitsland tot de belangrijkste telecomaanbieders in Europa behoort. Rond 5000 medewerkers houden zich in de centrale in Duitsland in Düsseldorf bezig met diensten op het gebied van mobiele telefonie, vaste telefoonlijnen, internet en breedband, die van de onderneming de innovatieve leider in de telecommunicatiemarkt moeten maken. Sinds de verhuizing naar de nieuwe bedrijfscentrale op de Vodafone-campus in maart van dit jaar wordt een nieuw verzorgingsconcept bij Vodafone in de praktijk gebracht.

Drie retourbanden voor vuil vaatwerk in het restaurant lopen tijdens de openingstijd op volle toeren. De transporttechniek is uiterst verfijnd en gebaseerd op horizontaal en verticaal lopende transportroutes, die direct naar de afwaskeuken leiden.

De transportroutes lopen door de verschillende etages van het gebouw, waarbij het transport van het vuile vaatwerk onder het plafond van het restaurant in gesloten tunnels verloopt. Met samenvoegingen en wisselfuncties worden de diverse transportbanden in een rechte lijn naar de afwaskeuken geleid.

Aangezien het transportverloop en de samenvoeging binnen de tunnel plaatsvindt, is maximale bedrijfsveiligheid het hoogste devies. De keuze viel niet zomaar op de producent MEIKO, want op het gebied van uiterst complexe transportinstallaties met verfijnde techniek en controlevoorzieningen beschikt de onderneming uit Offenburg over een grote schat aan ervaring.

Maar ook de geïnstalleerde vaatwerkspoelmachines zijn van hoge kwaliteit. Vijf geïnstalleerde bandtransportautomaten van de serie M-iQ verwerken het vaatwerk uit de verzorgingseenheden en het vaatwerk voor de bereiding van de maaltijden uit de keuken.

De machines werken uiterst hulpbronnenefficiënt. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan het rendement van het totale keukenbedrijf en zorgen voor meer dan perfecte spoelresultaten: alleen zo kan Branislav Cucic zich met zijn team van 90 medewerkers ook op piekuren aan zijn gastronomische kernactiviteiten wijden.