0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

University of Minnesota, Verenigde Staten

Verspreid over de campus worden meer dan een dozijn vaatwassers gebruikt

De Universiteit van Minnesota, Twin Cities, is een onderzoeksuniversiteit op twee locaties, Minneapolis en St. Paul. Het is de oudste en grootste campus van de staat Minnesota. De studentenpopulatie op de hoofdcampus is de zesde van de Verenigde Staten, met 51.853 studenten in het collegejaar 2012–2013.

Verspreid over de campus worden meer dan een dozijn vaatwassers gebruikt. In 2013 heeft de Universiteit de eerste M-iQ-vaatwasmachine met transportband geïnstalleerd, die zo'n 4000 dollar per jaar bespaart in vergelijking met de belangrijkste concurrent van soortgelijk formaat. De besparingen zijn geschat op basis van gemiddeld gebruik/capaciteit voor een schooljaar van 266 dagen.

“Energiebesparing is een campusbreed aandachtspunt voor de Universiteit”

Nelson Hard – Contractmanager: “Energiebesparing is een campusbreed aandachtspunt voor de Universiteit. Als machines moeten worden vervangen, is efficiëntie ons belangrijkste doel. Ik was echt onder de indruk van MEIKO. We hebben offertes aangevraagd bij MEIKO en een andere fabrikant. Onze technici hebben de energiebesparingen vergeleken en kwamen tot de conclusie dat de extra investering in de apparatuur van MEIKO zich in één jaar terug zou verdienen. En dan hebben ze de besparingen op afwasmiddel, water en riolering niet meegerekend, die het totaalbedrag nog groter zouden maken.”

“We hebben de M-iQ vaatwasmachine met transportband geïnstalleerd bij onze aula op de 17th Avenue. Ik vind het prettig dat de snelheid van de transportband kan worden aangepast, en dat onderdelen voor handmatige reiniging duidelijk blauw gemarkeerd zijn. De gordijnen kunnen alleen maar op de juiste plaats worden gehangen, dus de medewerkers kunnen ze niet per ongeluk verkeerd terughangen, wat nogal eens gebeurt bij onze andere machines.”

“De M-iQ spaart ook water en stroom, wat geweldig is voor de begroting. Maar het beste vind ik toch de milieubesparing. Ieder machine die water gebruikt om goed te werken, moet hier zuinig mee omgaan.”