0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution
Icon Catering

Umwelt Arena Zwitserland

WasteStar CC van MEIKO is een vast onderdeel van het duurzame totaalconcept

Met WasteStar CC legt MEIKO de focus op duurzaamheid en hygiëne en is ze technisch toonaangevend.

In de regio rondom Zürich draait alles om het behoud van natuurlijke rijkdommen, want hier bevindt zich in de vorm van de Umwelt Arena Schweiz een bijzondere eventlocatie en tentoonstellingsruimte. De focus ligt op duurzaamheid, duurzame energiebronnen en voeding, maar ook op de vraag, hoe mobiliteit en wonen in de toekomst hiermee kunnen worden verbonden. Het bijzondere: Er zijn niet alleen conferentieruimtes voor events beschikbaar, terwijl talrijke tentoonstellingen de bezoekers opwachten – het indrukwekkende gebouw is zelf een voorbeeld van een geslaagde toepassing van duurzaamheid. Het in het gebouw geïntegreerde fotovoltaïsche systeem draagt bij tot een CO2-neutraal bedrijf en produceert meer stroom dan nodig is – een elektriciteitscentrale als het ware. De kennisoverdracht en het bewustwordingsbeleid zijn gericht op alle groepen bezoekers – of het nu gaat om individuele producten of om gebouwentechnologie voor een duurzame toekomst.

MEIKO is een vast bestanddeel van de Umwelt Arena, want wat betreft duurzaamheid heeft de machinebouwer het belang van ongebruikte voedselresten al geruime tijd onderkend. Met WasteStar CC legt MEIKO de focus op duurzaamheid en hygiëne en is ze technisch toonaangevend. Uit de afvalproductie van de Arena-keuken wordt met behulp van de WasteStar CC in eerste instantie biogas gewonnen, waaruit met blokverwarming warmte en stroom worden geproduceerd.

Op die manier kan de energie die gebruikt werd voor de productie van de levensmiddelen, gedeeltelijk weer worden teruggewonnen. Dat past volledig in het concept van de Umwelt Arena, want het bedrijf van de interactieve tentoonstelling moet klimaatneutraal en ecologisch op het hoogste niveau zijn. Elke gram overgebleven voedsel wordt in de WasteStar CC verwerkt tot een zogenaamd substraat en naar de interne biogasinstallatie gevoerd – geen vrachtwagentransport, geen opslag, duurzame energie uit biogas voor de Umwelt Arena en een voorbeeldige werkomgeving voor het keukenpersoneel.

Max Chopard, tentoonstellingsprojectleider van de Umwelt Arena, vat het aldus samen: "Wij zijn heel blij dat we gebruik kunnen maken van het innovatieve en energie-efficiënte verwerkingssysteem WasteStar CC van onze tentoonstellingspartner MEIKO, een duurzaam product dat een substantiële bijdrage levert aan het hergebruik van voedselresten. Wij staan vandaag allemaal voor de uitdaging voedselrestenafval zoveel mogelijk te vermijden. Waar dat niet mogelijk is, komt duurzame levensmiddelenrecycling aan zet." De uitstekend gelukte integratie van de WasteStar CC in de Umwelt Arena Schweiz toont duidelijk, hoe zuinige omgang met natuurlijke rijkdommen, duurzaamheid en goede werkomstandigheden worden omgezet.