0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

MEIKO eRgOnomics biedt een win-win situatie

Ergonomisch georganiseerde spoelkeuken in het Studierendenwerk te Hamburg verhoogt de tevredenheid en het economisch rendement

Het Studierendenwerk in Hamburg is het op één na grootste van 58 Studierendenwerken in Duitsland. In 13 mensa's, 17 cafés en zes koffieshops worden dagelijks zo'n 23.000 mensen bediend. Michael Gradtke, hoofd van de hogeschoolcatering, is ervoor verantwoordelijk dat op de campus het milieu wordt beschermd door het café „Kehr-Wieder-Becher“ en dat de pizza van de maand ook daadwerkelijk zijn liefhebbers vindt. Maar hij is ook verantwoordelijk voor de processen achter de gevulde borden. „In een van onze spoelkeukens was het personeel extreem overbelast. Constante draaibewegingen bij het sorteren van vuil servies, het boven de schouders tillen en lange loopafstanden voor het personeel, leidden ertoe dat het ziekteverzuim toenam. De medewerkers waren in de piektijden werkelijk overbelast“. Michael Gradtke wilde en moest dit veranderen. Als toch al tevreden klant van MEIKO richtte hij zich tot de specialisten van de vaatwastechniek met een zeer duidelijke opdracht: opstoppingen van dienbladen op de retourbanden voorkomen, een gezondere werkomgeving voor de medewerkers creëren en de gasten gelukkig en tevreden maken.

„Voor deze opdracht van de klant hebben we onze eigen REFA-specialisten van MEIKO aan het werk gezet en onze procesanalisten erbij betrokken. Met als resultaat dat de hele spoelkeuken gereorganiseerd is: wij hebben de route van de vaat gewijzigd en een machine erbij geplaatst omdat aan het retour van het vaatwerk duidelijk hogere eisen werden gesteld“, vertelt Michael Mayer, Hoofd Verkoop Duitsland bij MEIKO.

„We hebben nu zonder twijfel een win-win situatie“, verheugt Michael Gradtke zich, want: „De productiviteit stijgt, de tevredenheid van de medewerkers stijgt, afgelegde afstanden worden korter en tijd wordt bespaard. Dat zijn optimale randvoorwaarden voor het door ons gewenste economische rendement. Alles bij elkaar genomen is het goed voor de mensen – en het is goed voor de onderneming“, vertelt een tevreden Michael Gradtke.

De gewenste oplossing geleverd door MEIKO eRgOnomics. De door deskundigen ergonomisch ingerichte spoelkeuken bij de catering van het Studierendenwerk Hamburg biedt voordelen voor de gasten, het afwaspersoneel en de opdrachtgever. De teams in de spoelkeukens werken nu met twee nieuwe M-iQ bandmachines van MEIKO: een voor het vaatwerk en een voor dienbladen en bestek. Michael Gradtke herinnert zich:

„Wij wilden niet zomaar een vaatwasmachine. Die krijg je ook bij andere firma's. Wij wilden een georganiseerde keuken en MEIKO heeft die geleverd!“