0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

De Mi-Q bandtransportmachine in het Zillertal: 1e klas reis voor het vaatwerk

In Mountain View maakt het vuile vaatwerk een reis van wel 100 m

Schultz Gruppe am Gipfel des Berges

Als de gast meer dan 50 euro uitgeeft voor een dagkaart in het skigebied, moet de prijs-kwaliteitverhouding goed zijn. Heinz Schultz heeft dit begrepen. Zijn onderneming is een van de grootste particuliere kabelbaanexploitanten van Oostenrijk – en ook een van de succesvolste. Het familiebedrijf uit het Zillertal zorgt er niet alleen voor dat mensen blij worden in de bergen – het zorgt ook voor een perfecte samensmelting van architectuur, natuur, toerisme en het "Zwitserleven-gevoel".

Hoe dit mogelijk is, laat Heinz Schultz met zijn onderneming onder andere zien in het bergrestaurant Mountain View (skigebied Hochzillertal) of in het skigebied Spieljoch/Fügen – twee van de in totaal vijf skiresorts van zijn ondernemingsgroep. Ook talrijke andere hotels en horecagelegenheden tonen het enthousiasme en succes van de onderneming van het familiebedrijf met ongeveer 1 000 medewerkers  .

Of er nu burgers, pizza of traditionele gerechten uit het Zillertal op het menu staan: als je hiervan bijvoorbeeld in restaurant Mountain View geniet, doe je dat op een van de meest stijlvolle en modernste It-Places van de Oostenrijkse Alpen. In bergrestaurant Albergo heeft de Schultz Groep letterlijk de top bereikt, want hier kan je meteen op het hoogste punt van het skigebied dineren. Alle bedrijven van de Schultz Groep hebben één ding gemeen: het streven naar de hoogste kwaliteit voor de gasten. “We hebben daarvoor in de afgelopen jaren een aantal investeringen moeten doen”, vertelt Heinz Schultz, die zelf heeft mogen ervaren dat de inspanningen van zijn familie en medewerkers “door de gast heel erg op prijs worden gesteld.” 

De succesformule wordt gevormd door de combinatie van spannende architectuur en het berggebied. Maar als het om kwaliteit gaat, mag het van Heinz Schultz absoluut niet spannend zijn. Ook niet bij zijn handelspartners. Daarom heeft hij voor de inrichting van de keuken in Mountain View en Albergo gekozen voor MEIKO: door het restaurant van Mountain View loopt 100 meter niet zichtbare transporttechniek. Het vuile vaatwerk verdwijnt als bij toverslag op een betrouwbare, geruisloze en veilige manier. Alles ziet er piekfijn uit, je ziet nergens vuile borden of restanten van gerechten. Door een zelf te programmeren besturing  kan bij een eventuele opstopping op de transportband meteen worden gelokaliseerd waar de fout zit.

“Bij de planning hebben we aan voldoende toegangen tot de transporttechniek gedacht, zodat er nooit een gast lastig gevallen hoeft te worden als er iemand bij de machine moet zijn”, legt Manfred Fauler uit. Hij is verantwoordelijk voor de verkoop van MEIKO in Tirol en heeft samen met de verantwoordelijken binnen de Schultz Goep de planning verzorgd. Tot grote tevredenheid van de chef: “Vaatwastechniek is een belangrijk onderdeel, omdat ze deel uitmaakt van het grote thema hygiëne. Vaatwerk moet absoluut schoon zijn en de gast wil niet lastig worden gevallen met vuile borden en glazen. Het is ons hier heel goed gelukt om de veeleisende architectuur van ons pand te verbinden met de modernste vaatwastechniek van MEIKO. Als het gaat om het geluk van onze gasten, is MEIKO degene die voldoet aan de eisen die we ook aan onszelf stellen”, aldus Heinz Schultz.

Naast het vaatwerk komen ook de lege flessen op de transportbanden te staan. Een krat met lege flessen weegt wel meer dan tien kilogram. De vier-riemen techniek van MEIKO, een niet-standaard oplossing, zorgt voor een vlotte en probleemloze afhandeling van de lege flessen. 

In de spoelkeuken van de centrale keuken op de middelste etage van het drie etages tellende gebouw aan de Spieljoch wordt ook het vaatwerk uit de kleinere restaurants van de eerste etage gereinigd. Vanuit de lift komt het op grote degelijke trolleys terecht, die het vervolgens naar de M-iQ bandtransportmachine van MEIKO vervoeren, waar al snel ook het vaatwerk van de derde etage erbij komt. En zo ontstaat een heel vaatwerk-evenement. Tot slot: de Schultz Groep staat ondertussen voor superlatieven in de Oostenrijkse wintersport. Naar eigen zeggen is Heinz Schultz zover gekomen door vast te houden aan een heel eenvoudig motto: “De kwaliteit moet hoger zijn dan de prijs.” Ook daarom is MEIKO zijn partner geworden.