0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Lycée Français Charles de Gaulle

In Londen gebaseerde school krijgt volledige vaatwasservernieuwing ... en meer!

Met regelmatig gepland preventief onderhoud, viermaal per jaar, hadden de bestaande MEIKO-vaatwasmachines en -systemen van het flight-type de gezegende leeftijd van 26 jaar bereikt. Ten langen leste was de tijd rijp voor een vervanging die een toenemend aantal leerlingen aankon.

De oude machine was in 1989 geïnstalleerd en „zag er nog als nieuw uit” volgens de hoofdkok van het Lycée Français, Nicolas Meunier. „De school heeft reeds een servicecontract met MEIKO sedert de eerste machine 26 jaar geleden geïnstalleerd werd. Bijgevolg werd de machine tijdens de vakantie door MEIKO viermaal per jaar onderhouden en vond tevens een diepe reiniging van de spoelzone plaats.

„De technicus van MEIKO, Gerry, kent de locatie goed en is zeer behoedzaam, zeer professioneel. Hij kent de juiste tijd van de dag om langs te komen opdat hij het reilen en zeilen van de keuken niet verstoort – wij stellen die aandacht voor detail op prijs.”

Het Lycée Français serveert 2200 middagmalen in vier sessies en werkt met 38 personeelsleden in de keuken, van wie er tot negen in de spoelzone werken. „Wij schreven een competitieve aanbesteding voor het nieuwe vaatwassysteem en het ‘sleutel op de deur’-renovatieproject uit, waarbij we offerten van MEIKO en diens voornaamste concurrenten ontvingen. Op basis van de prestaties en veelzijdigheid was het aanbod van MEIKO zeer veel beter – en ook het competitiefst op het vlak van de totale projectprijs.

„Het nieuwe systeem is pas enkele maanden geïnstalleerd, maar ik heb reeds gemerkt dat we veel minder chemicaliën dan voorheen gebruiken."

„De hoofdvaatspoelmachine levert uitstekende resultaten."

„De nieuwe glazenspoeler levert vlekkeloze glazen en het voorafgaandelijk weken van het bestek betekent dat minder etensresten in de hoofdvaatwerkspoelmachine terechtkomen, hetgeen niet enkel het chemicaliënverbruik vermindert maar voor de best mogelijke wasresultaten zorgt."

„Aangezien de school tijdens de renovatie gesloten was wegens de schoolvakantie, stelde MEIKO een projectmanagementbedrijf aan om toezicht over de werkzaamheden te houden. Rees Associates zorgde ervoor dat het voorbereidende en renovatiewerk volgens schema liepen, daar wij er absoluut zeker van moesten zijn dat de vaatspoelzone gereed zou zijn tegen de heropening van de school in september. MEIKO en Rees hielden ons volledig op de hoogte met regelmatige verslagen per e-mail.”

De renovatie omvatte eveneens de installatie van een nieuwe vloer en nieuw plafond, alsook een bijkomend gedeelte buiten de keuken waarin zich de stortkokers voor recycling bevinden. Deze zones vergden tevens bekleding in een hygiënisch, eenvoudig te reinigen en voor voedsel geschikt materiaal.

Het Lycée Français Charles de Gaulle, dat gewoonlijk ‘het Lycée’ of ‘het Franse Lyceum’ wordt genoemd, is een grote, Franse, onafhankelijke en gemengde basis- en middelbare school die geheel in handen van de Franse regering is. De school is gesitueerd in South Kensington, Londen, en de basisschool omvat tevens drie satellietscholen: André Malraux (Ealing), Marie d'Orliac (Fulham) en Wix (Clapham).

„Recycling is zinvol en wij wilden de leerlingen meer in dit proces betrekken.”

Benevens de installatie van het nieuwe vaatwassysteem werd tevens een uit een reservoir gevoede ontwateringsunit AZP80 geïnstalleerd, tezamen met een nieuw transportsysteem voor dienbladen en een magnetische bestekophefunit met begeleidende weektank voor bestek. Om plaats te maken voor de uitgebreide transportband voor dienbladen en het nieuwe recyclingsysteem voor etensresten moest MEIKO eveneens een gedeelte van de bestaande structuurwand verwijderen en aanpassen.