0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Op Thomas's School zijn de voedselresten duurzaam

Voedselresten gaan nu niet meer naar de stortplaats of de afvoer in, maar worden verzameld om te worden omgezet in biogas en kunstmest

"We wilden de meest milieuvriendelijke oplossing voor onze behoeften," aldus Mark Newman, cateringmanager van Thomas's School, Battersea.

Thomas's verzorgt de lunch voor 560 jongens en meisjes van 4 tot 13 jaar oud, plus 120 medewerkers. Wanneer de dienbladen terugkomen, worden de resten verwerkt door het voedselrestensysteem.

"Zeker kinderen zijn zich bewust van een duurzame omgeving. De ecologische referenties van het WasteStar systeem voldeden precies aan onze behoeften, bovendien zijn we nu toekomstbestendig en voldoen we aan alle toekomstige wettelijke voorwaarden."

De nieuwe vaatwasmachine en het WasteStar voedselrestenverwerkingssysteem zijn gefabriceerd door MEIKO en geadviseerd door Court Catering Equipment, een expert op het gebied van professionele keukens.

"We wilden dat de voedselresten op een 'juiste' manier zouden worden verwerkt, en hadden er geen zin om dingen binnen twee of drie jaar tijd opnieuw te moeten aanpassen omdat de wetgeving tegen die tijd wellicht veranderd zou zijn.

Op een gegeven moment zal de overheid een verbod instellen op afvalverwijderingsinstallaties in professionele keukens. Op deze manier zorgen we ervoor dat we het juiste doen voor het milieu."

Mark Newman met de nieuwe MEIKO vaatwasmachine, aan de 'schone' kant.

Door een eenvoudige handeling van een nieuw vaatwasmachinesysteem worden de voedselresten van de borden afgeschraapt wanneer ze op de grote vaatwasmachineband worden geladen.

In plaats van dat ze naar een stortplaats worden gebracht of dat ze in de afvoer worden gepompt met een afvalverwijderingsinstallatie, worden de voedselresten van Thomas's nu in kleine stukjes gehakt waarna ze in een afgedichte opslagtank worden gepompt, waar ze blijven liggen tot ze worden opgehaald door een tankwagen.

De voedselresten worden in plaats van meerdere keren per week nu maximaal twee keer per termijn opgehaald.

Naast dat deze manier van voedselresten ophalen veel duurzamer is omdat er minder kilometers worden afgelegd wanneer ze worden opgehaald, heeft Thomas's ook gesneden in de hoeveelheid chemie voor vaatwasmachines, doordat het nieuwe vaatwasmachinesysteem samenwerkt met het vacuumsysteem voor afval, waardoor er "ongeveer de helft minder reinigings- en naglansmiddelen gebruikt wordt vergeleken met de vorige machine," aldus Mark Newman.

*Als organische materialen of voedselresten niet worden verwerkt door anaërobe vergisting (AV), komt het afval terecht op een stortplaats, waar een aanzienlijke hoeveelheid milieu-onvriendelijk methaan wordt gecreëerd die in de atmosfeer terechtkomt. Hoewel er in een AV-fabriek nog steeds methaan wordt gecreëerd door het afbreken van organisch materiaal, worden de methaangassen gevangen en gebruikt als een biogas om energie te creëren in plaats van de atmosfeer te vervuilen.