0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

École Polytechnique

De Franse École Polytechnique is een technische universiteit. Het is een publiek instituut voor onderzoek en onderwijs dat onder het Ministerie van Defensie valt. Het is een van de oprichters van het Paris Institute of Technology, of ParisTech, één van de grootste instellingen van onderzoek en tertiair onderwijs van heel Frankrijk.

De campus omvat 160 hectare bij Palaiseau, Esonne, Parijs. Hier studeren ieder jaar 500 ingenieurs af. Beroemde alumni zijn onder andere Henri Becquerel, Maurice Allais, Albert Jacquard, Valéry Giscard d’Estaing, Serge Dassault, Carlos Ghosn en Dove Attia. Op dit moment biedt de locatie plaats aan 4600 studenten, onderzoekers, docenten en bestuurders, maar binnen enkele jaren wordt een groei verwacht tot 70.000 mensen.

De École heeft het WasteStar vacuümsysteemgeïnstalleerd in combinatie met de M-iQ om het vaatwassen te stroomlijnen en tegelijkertijd de afvoer en verwerking van organische voedselresten te optimaliseren.

In het restaurant “Le Magnan” worden tot 3500 maaltijden per dag geserveerd, waarvan 1700 maaltijden binnen 75 minuten!

Na de installatie van de M-iQ- en WasteStar-systemen werken er nog maar negen mensen in de vaatwasserzone, in plaats van de oorspronkelijke 16. De machine wast iedere maaltijd 6 ton aan borden af en sorteert automatisch 15.000 stuks bestek.

Dit project is opgezet met behulp van de expertise van de horecaconsultants van G.SIR en Hersant & Partners.

Jean-Luc Gillet, Catering Supervisor van de École Polytechnique: “Met de oplossingen die Meiko heeft ontwikkeld, konden we een deel van het vaatwas- en stapelproces automatiseren. Zo kunnen onze medewerkers in het restaurant efficiënter werken onder betere arbeidsomstandigheden, en kunnen we onze klanten een betere servicekwaliteit bieden. Met deze apparatuur kunnen we ook reageren op de enorme toename van het aantal maaltijden dat het restaurant iedere dag serveert.”

Pierre Rameau, Central Services Manager van de École Polytechnique: “De systemen van Meiko bieden mogelijkheden voor het behandelen en verwerken van organisch afval, en dat was erg belangrijk voor onze keuze. Ze passen perfect binnen ons beleid voor duurzame ontwikkeling. Deze processtap hebben we nu goed onder controle, vooral dankzij het informatiesysteem dat het niveau in de opslagtanks aangeeft. De vrachtwagen komt nu niet eens meer maandelijks langs om het afval op te halen. Door deze investering kunnen we dus ook onze operationele kosten terugdringen.”