0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

In de keuken van het bedrijfsrestaurant van DATEV krijgt de ergonomie de meeste aandacht

Het WasteStar voedselrestenverwerkingssysteem van MEIKO zorgt in de spoelkeuken voor een ergonomisch zinvolle volgorde van de werkzaamheden

„De modernste techniek die MEIKO op dit moment te bieden heeft, hebben wij in huis“

De meeste Duitsers kennen de DATEV eG van hun salarisstrookje: het groene vierkantje op de maandelijkse kennisgeving van de salarisadministratie van de werkgever staat voor een elementaire dienstverlening bij een van de belangrijkste IT-ondernemingen voor de middenstand, belastingadviseurs, registeraccountants en advocaten. De DATEV eG is een van de grootste IT-dienstverleners en softwareproducenten in Duitsland en aanbieder van uiterst gespecialiseerde business software. De onderneming heeft meer dan 7.000 medewerkers – waarvan de meeste werkzaam zijn in de oorspronkelijke vestigingsplaats Nürnberg, waar de onderneming meerdere vestigingen heeft.

Hier bevindt zich ook de bedrijfscatering van de DATEV eG. Elke dag worden hier voor medewerkers en gasten 1.500 maaltijden geserveerd. Rudolf Mann leidt de bedrijfskeuken en let daarbij niet alleen op perfect functionerende en hygiënisch feilloos verlopende processen, maar kijkt bovendien naar het bijna complete productportfolio van MEIKO voor de collectieve maaltijdbereiding:
afwasstraten, gereedschappenwasmachines, dienbladenwasmachines, transportsystemen en verwerking van etensresten. „De modernste techniek die MEIKO op dit moment te bieden heeft, hebben wij in huis“, aldus Rudolf Mann. 

In samenwerking met de experts van MEIKO richtte Rudolf Mann zich vooral op het thema ergonomie: „Wij wilden de lichamelijke inspanningen van de collega's in de spoelkeuken tot een minimum beperken. Een essentiële bijdrage hiervoor leverde de integratie van de WasteStar van MEIKO voor de verwerking van etensresten: „De bewegingspatronen van de medewerkers zijn nu totaal anders. Dankzij de WasteStar, die de etensresten in de workflow opneemt, vervalt voor de mensen die de machine bedienen de 180 graden draaiing van het lichaam. Onze medewerkers kunnen het vaatwerk nu veel sneller en eenvoudiger in de vaatwasmachine plaatsen. Dat is precies wat we wilden bereiken,“ zegt Rudolf Mann.

Volker Suhm, Regionaal Directeur bij MEIKO heeft de volgende ervaring opgedaan: „Voor veel van onze klanten is economisch rendement het doorslaggevende criterium. Dat wordt aangevuld met het thema hygiëne en tenslotte wordt de ergonomie steeds belangrijker. Bij MEIKO volgen we deze verandering in de markt. Ons antwoord hierop is MEIKO eRgOnomics. Dat is het ergonomisch georganiseerde spoelen, met als leidraad een speciaal hiervoor uitgevoerde studie, die ons helpt om tegemoet te komen aan de door de klant gevoelde noodzaak tot handelen“. 

Vlinderspoelparadijs
ErgonomieComfort-pakket

Door de automatische korfherkenning is zelfs het aantikken niet meer nodig. Schuif de korf er aan de zijkant in en de machine doet de rest. De geavanceerde droogtafel zorgt voor perfectie tot het einde: geen drogen, geen poleren.