0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution
Icon Segment Canteens

Akademie Klausenhof

Van een hoge mate aan hygiëne tot de opwekking van biogas: de keuken van de Akademie profiteert van de verwerking van etensresten

Akademie Klausenhof Hamminkeln

Werpt zijn vruchten af: WasteStar CC in de Akademie Klausenhof

De in 1959 opgerichte onderwijsinstelling 'Akademie Klausenhof' in het Duitse Noordrijn-Westfalen biedt een breed spectrum aan nascholing, permanente educatie, taalcursussen, omscholingen en maatregelen voor de arbeidsmarkt. In twee onderwijsgebouwen werken ca. 280 medewerkers onder het motto 'Leren en leven onder één dak'. De Akademie Klausenhof ziet zichzelf als een ontmoetingsplek met een totaalvisie op onderwijs. Verder staat er een conferentieruimte voor evenementen ter beschikking en biedt de Akademie meerdere trainingsruimten, overnachtigingsmogelijkheden voor ca. 600 personen en de bijbehorende verzorging aan.

Voor de keuken van de Akademie betekent dit dat er wekelijks 250 tot 400 maaltijden moeten worden bereid, waarbij rekening gehouden moet worden met de bijzondere ruimtelijke omstandigheden: de spoelkeuken bevindt zich midden in de keuken, zodat deze bereikbaar is vanuit de beide eetzalen. Dit heeft ook nadelen, vooral voor het transport van etensresten omdat deze steeds door de keuken vervoerd moeten worden. Hier scoort de WasteStar CC, een installatie voor het verwerken van etensresten. Niet alleen door de compacte afmetingen, maar ook door de mogelijkheid om individuele concepten voor een ruimte te ontwerpen, op maat gemaakt voor de behoeften ter plaatse.

Academia Klausenhof en Hamminkeln

De voordelen van de WasteStar CC werden al kort na de probleemloze installatie in de keuken van de Akademie Klausenhof merkbaar. Het was niet meer nodig om de etensresten tijdelijk in een ton op te slaan. De ton hoefde dus ook niet meer door de keuken te worden vervoerd en te worden gereinigd. Op deze manier wordt er bespaard op tijd en die kan weer ergens anders worden ingezet. Ook de kosten voor de verwerking daalden door de lagere volumes. "Het volume is minder omdat alles wordt vermalen, zodat we alleen nog betalen voor de hoeveelheid die wij werkelijk afvoeren," vat chef-kok Klaus Witt samen.

Het personeel en het milieu profiteren ook van het gebruik van de WasteStar CC. Het personeel doordat de werkprocessen merkbaar eenvoudiger en ergonomischer zijn geworden en de veiligheid op het werk is verhoogd. Het milieu profiteert omdat het nu nog eenvoudiger is om biogas van de biomassa te maken, waarna dit wordt gebruikt voor de verwarming bij de Akademie Klausenhof. Het gebruik van de compacte krachtpatser van MEIKO levert de Akademie Klausenhof een groot aantal verschillende voordelen op, zowel op het gebied van kosten als werknemerstevredenheid. En het geheel wordt gecompleteerd met de vereenvoudigde winning van biogas uit de gemalen etensresten.