0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Brandweer Idar-Oberstein

Eenvoudigere workflow, geen huidcontact met reinigings- en desinfectiemiddelen

Veel brandweerwerk moet snel en instinctief gedaan worden. Maar voor andere werkzaamheden is meer tijd nodig. Bij de vrijwillige brandweer in Idar-Oberstijn werken Jörg Riemer (commandant), Udo Schuff (verantwoordelijke voor de PBM voor de luchtwegen) en Klaus Schneider alle drie aan het onderhoud van de ademhalingsapparatuur van de 150 actieve brandweerlieden. Het korps werkt weliswaar met vrijwilligers, maar de drie collega's zijn in dienst van de stad en werken fulltime aan de gereedheid van de brandweer voor noodgevallen. Daarbij hoort ook de gereedheid van de persoonlijke beschermingsmiddelen waarmee hun kameraden uitrukken.

"We hebben veel geprobeerd op zoek naar een slimme oplossing om onze gasmaskers weer schoon te krijgen"vertelt Udo Schuff. Ze knoopten de maskers bijvoorbeeld in stoffen tassen en wasten ze mee in de wasmachine voor de uniformen.

"Dat gaf een onbevredigend resultaat, omdat we nog moesten nareinigen", herinnert hij zich. "Gelukkig keurde de gemeenteraad het benodigde budget in onze begroting goed. Sinds september 2014 kunnen we de TopClean M gebruiken voor onze 250 gasmaskers en ademhalingsautomaten", vertelt Schuff. Udo Schuff en zijn collega's vinden het vooral een groot voordeel dat bij deze oplossing "geen vrijwilligers of aangestelde materiaalmensen meer direct met reinigings- en desinfectiemiddelen werken", vertelt Jörg Riemer.

Vooral voor Udo Schuff is dit een groot pluspunt. Zelf kan hij door een chronische longziekte al lang geen ademhalingsapparatuur meer gebruiken. Nog een voordeel: "De machine is bijzonder eenvoudig te bedienen en levert betere resultaten dan de handmatige schoonmaak", vertelt Klaus Schneider.

Vrijwillige brandweer Idar-Oberstein