0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution
Pictogram ademhalingsbescherming

Duizenden industriële maskers hebben een high-performance reiniging nodig

Total Safety kiest voor de prestaties van de TopClean M reinigingsmachine voor ademhalingsmaskers van MEIKO

Hygienische Aufbereitung von persönlicher Schutzausrüstung

Van Ludwigshafen tot Keulen, van Karlsruhe tot Rotterdam:

Industriële bedrijven en bedrijven in de petrochemie vertrouwen op de dienstverlener Total Safety als het gaat om de veiligheid van hun eigen medewerkers. Of het nu gaat om een olieplatform of een raffinaderij, steriele ruimtes zien er overal anders uit. Waar persoonlijke beschermingsuitrusting en technieken voor bescherming van de ademhaling aan de orde van de dag zijn, is absolute veiligheid vereist.

“Wij bieden onze klanten complete concepten op het gebied van ademhalingsbescherming. Dit omvat niet alleen het verstrekken van de maskers, maar ook de behandeling ervan”,

vertelt Guido Koch. De materiaal- en servicemanager voor Duitsland en Oostenrijk begeleidt vanuit het Amerikaanse bedrijf in Dorsten (Noordrijn-Westfalen) onder andere de uitrusting van industriële klanten met de meest uiteenlopende ademhalingsmaskers van alle populaire fabrikanten: overdrukmaskers of filtermaskers vinden hun weg naar duizenden gebruikers. Na gebruik keren de maskers keer op keer terug naar de werkplaats voor ademhalingsapparatuur van Total Safety in Dorsten of in Leuna, waar de maskers hygiënisch worden gereinigd voor de volgende zware en vooral vieze klus.

 Gasmasker Brandweerman

De revisie van een oliemaatschappij was een enorme klus Twee maanden lang werd alles daar stilgelegd en schoongemaakt en/of getest en onderhouden.

“Tijdens piekmomenten moesten we in zeven dagen maar liefst 4.500 artikelen voor ademhalingsbescherming door de werkplaats voor ademhalingsapparatuur loodsen. Een opgave die handmatig niet is te doen”,

vat Guido Koch samen. Een 24/7 draaiende machine klaarde gelukkig het leeuwendeel van het karwei: de TopClean M reinigingsmachine voor maskers van MEIKO.

“We hebben ook vrijwillige brandweerlieden in het team, die zich niet konden voorstellen hoe ze die hoeveelheid ademhalingsbeschermingsapparatuur in zo'n korte tijd moesten reinigen”,

herinnert Guido Koch zich. In Dorsten is dat gelukt: totale veiligheid bij Total Safety.

Werkplaats voor ademhalingsapparatuur van Total Safety
Reiniging van persoonlijke beschermingsuitrusting

Het continubedrijf overtuigde het team in de adembeschermingswerkplaats, dat toch al enthousiast was over de werking van de TopClean M maskerreinigingsmachine, en ook Guido Koch geeft aan:

“Deze ene piekweek was absoluut overtuigend, maar ook het dagelijkse gebruik: al bijna twee jaar storingsvrij bij acht tot tien uur per dag, vijf dagen per week. Dat is echt een hele prestatie! En onze medewerkers kunnen goed, snel en vooral veilig werken!”