0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Luchthavenbrandweer Stuttgart

ARBO-bescherming en gezond werken bij het schoonmaken van de gasmaskers van de luchthavenbrandweer

Brandweerwagen van de luchthaven brandweer

"Omdat ons interne management van gevaarlijke stoffen zich continu, ontwikkelt, had ik zonder TopClean M een vergunning voor gebruik van gevaarlijke stoffen moeten aanvragen."

De luchthaven Stuttgart heeft een brandweerkorps met 81 leden. Alle leden dragen ademhalingsapparatuur. Er zijn 140 maskers in omloop. Als Kevin Vogel en zijn collega's voor een inzet hun PBM voor de luchtwegen opzetten, vertrouwen ze erop dat alles dicht is en dat de persluchtflessen gevuld zijn. En ze weten dat de maskers vrij zijn van herpes en andere virussen, of overige micro-organismen.

De drie materiaalmannen van het korps gebruiken sinds één jaar de TopClean M van MEIKO om de maskers te reinigen. Andreas Rudolf is tevreden: "Nu verloopt de schoonmaak van de maskers ook gezond en netjes volgens de ARBO." Als commandant van de luchthavenbrandweer ontving hij steeds weer klachten over de oude reinigingsmethode, waarbij een formaldehydeoplossing werd gebruikt. Die bleek regelmatig de huid en ademwegen van de uitgerukte brandweerlieden te irriteren. "Ons interne management van gevaarlijke stoffen ontwikkelt zich continu.

Zonder de TopClean M had ik hiervoor een vergunning voor gebruik van gevaarlijke stoffen aan moeten vragen", herinnert Rudlof zich. Die procedure was nu overbodig. De collega's in de werkplaats voor ademhalingsapparatuur besparen veel tijd met het nieuwe reinigings- en desinfectieapparaat. "In totaal maken we de maskers van 40 korpsen schoon, maar alleen na hun oefeningen. Als er een grote oefening bij ons op het terrein plaatsvindt, dan hebben we naderhand al snel 100 maskers te verwerken", licht Rudlof toe. De korte programma's van de TopClean M duren maar een paar minuten en bieden veel proceszekerheid. Daardoor is het reinigings- en desinfectieapparaat van MEIKO geliefd in de werkplaats voor ademhalingsapparatuur. En mocht er eens een keer iets niet werken zoals het moet: de fabrieksvertegenwoordiging zit vijf kilometer verderop en reageert bijna net zo snel als de brandweer zelf. Moser vat het nuchter samen: "Het is eigenlijk heel simpel. We willen gewoon kwaliteit."