0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

FTZ Potsdam-Mittelmark

Reinigingsapparaat voor ademhalingsuitrusting overtuigt door laag verbruik

Werden de 400 per maand benodigde maskers voor de opleiding op het ademhalingstraject, dan wel voor uitlenen (als een brandweer bij grote ongevallen over te weinig maskers beschikt) tot nu toe handmatig gereinigd, nu gebeurt dit in het reinigings- en desinfectieapparaat van MEIKO.

"We hadden een controle door de arbeidsinspectie, toen we juist de maskers in de inweekbak aan het reinigen waren. Hoewel we al ramen en deuren geopend hadden, had de medewerker van de arbeidsinspectie de tranen in zijn ogen staan – de TopClean M was praktisch de volgende dag besteld", herinnert Helge Werner zich.

"Een echte vooruitgang wat betreft arbeidsveiligheid", meldt hij tevreden.

Natuurlijk hadden Helge Werner en de vijf verantwoordelijke medewerkers voor de ademhalingstoestellen in het FTZ ook andere mogelijkhede van machinale behandeling bekeken. Echter: "Een machine beschikte niet over goedkeuringen van de maskerfabrikanten en van de DEKRA EXAM, voor de ander was per behandeling 200 liter water nodig. Naar het stroomverbruik hebben we vervolgens niet eens meer gekeken, vooral ook omdat de doorlooptijd – weliswaar tot volledige droging van de maskers – 2,5 uur duurde."

Hoe onbevredigend de handmatige reiniging daadwerkelijk was, merkt men in het FTZ Potsdam-Mittelmark nu nog aan een volledig onverwacht punt: "Wij vervangen langzamerhand alle inademventielringen, omdat het vuil hier langzaam loskomt."

De dragers van de ademhalingstoestellen zullen er tevreden over zijn.