0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution
Pictogram ademhalingsbescherming

Brandweercentrum (FTZ-Feuerwehrtechnisches Zentrum) district Leipzig: hygiëne boven alles

De TopClean M reinigingsmachine voor maskers in de werkplaats voor ademhalingsapparatuur voldoet aan de hoogste normen

Reiniging van ademhalingsuitrusting

833 – 502 – 12 … en één man. Dat zijn zogezegd de cijfers van het brandweercentrum in Borna in het district Leipzig. Die ene man is Olaf Fernys. Hij werkt net buiten Leipzig dag in dag uit samen met een andere collega aan het grote project om 833 ademhalingsmaskers en 502 longautomaten uit 12 gemeenten en steden in goede conditie te houden. Daarnaast valt er ook nog een voertuig onder zijn verantwoordelijkheid, met maskers, zuurstofflessen en chemische pakken. Olaf Fernys werkt onvermoeibaar door. Hij vindt het bereikte resultaat bij het uitvoeren van zijn werk veel belangrijker dan de tijdsfactor: “We zijn hier om onze collega's te voorzien van hygiënisch perfecte ademhalingsuitrusting. Kwaliteit is het belangrijkste voor ons”, vat hij kort samen.

De TopClean M maskerreinigingsmachine van MEIKO zorgt voor deze kwaliteit. Vroeger werd er ook met een machine gewerkt, maar dan met een die niet speciaal voor deze taak was ontwikkeld. Tegenwoordig wordt er gewerkt met een machine die speciaal is gemaakt voor het onderhoud van ademhalingsbeschermingsapparatuur.

“Eindelijk kunnen we maskers, longautomaten en draagframes in één machine reinigen”.

Voor Olaf Fernys betekent de hoge kwaliteit van het resultaat ook dat speciaal behandeld water wordt gebruikt voor het reinigingsproces: “Samen met de reinigingsmachine voor maskers hebben we ook de GiO-module van MEIKO aangeschaft. Het water wordt gedemineraliseerd zodat er later geen watervlekken op de maskers ontstaan”, legt Olaf Fernys uit.

De maskers worden in een zak aangeleverd nadat ze zijn gebruikt tijdens een missie van een van de twaalf brandweerkazernes, zodat de maskers rustig kunnen uitwasemen zonder een gevaar te vormen voor de mens. Afhankelijk van de vervuilingsgraad wordt er eerst voorgereinigd, voordat de maskers in de TopClean M maskerreinigingsmachine worden gelegd.

“De kwaliteit van de reiniging door de machine kun je niet aflezen aan de longautomaten; de slangen zijn namelijk zelfs na vele reinigingscycli nog net zo zwart als op de eerste dag. Dat betekent dat het materiaal zeer goed wordt gereinigd, maar dat het niet versleten raakt”.