0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Brandweer Hilpoltstein

Geen schadelijke chemische middelen meer dankzij reinigingsapparaat ME

Matthias Massopust, onderhoudsmedewerker voor de ademhalingstoestellen van de brandweer Hilpoltstein, is in zijn werkgebied perfect georganiseerd. Met de technologie van MEIKO gaat hem dat nog makkelijker af en bedenkt hij geheel nieuwe oplossingen: "We spoelen de maskerhouders regelmatig in de Topclean M, omdat wij onze maskers niet in zakken sealen, maar in hun houders bewaren tot ze gebruikt worden."

Voor het eerst had Matthias Massopust het reinigings- en desinfectieapparaat voor de reiniging van ademhalingsuitrusting in 2014 gezien tijdens een infodag bij Dräger:

"Voor mij was dat de oplossing, die ik al lange tijd wenste", aldus de brandweerman.

Er werd een aanvraag ingediend binnen de begroting voor de brandweer van de gemeente. De financieel beheerder en de gemeenteraad gaven hun toestemming "ook omdat we uitgelegd hadden, hoe ongezond het is om met de chemische middelen in de inweekbak om te gaan, om de maskers handmatig te reinigen", herinnert Massopust zich. Aangezien de tien kilometer verder liggende gemeente Allersberg een vergelijkbare behoefte had, bundelde men de inkoop van twee apparaten en kreeg men een korting: "Voor de gemeente was het sowieso de goedkopere oplossing. Anders had men een afzuiginstallatie moeten laten inbouwen en hadden wij onze 65 circulerende maskers en de 40 longautomaten nog altijd absoluut ineffectief met de hand moeten reinigen", aldus Massopust.