0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution
Pictogram ademhalingsbescherming

De beroepsbrandweer van Bern: een goede referentie voor Zwitserland

De brandweer van de Zwitserse hoofdstad vertrouwt op het machinaal reinigen van de maskers door MEIKO

Atemschutzwerkstätten

De beroepsbrandweer van de Zwitserse hoofdstad Bern heeft een grote invloed op andere brandweerkazernes tot ver buiten de grenzen van het kanton. De aanstelling van een materiaalman in het jaar 1908 wordt als het moment van de geboorte van de brandweer van Bern gezien. Sindsdien is er veel water richting de Aare gestroomd. Vroeger riep men nog “Vuur; er is brand!”, tegenwoordig wordt overal het alarmnummer 118 gekozen en wordt er krachtige technologie ingezet. Daartoe behoort, volledig onzichtbaar, maar des te belangrijker, ook de nieuwste technologie in de werkplaats voor ademhalingsapparatuur. “Wij hebben de TopClean M van MEIKO dankzij een zoektocht op internet gevonden”, vertelt Markus Kummer. Hij is met nog vijf andere collega's verantwoordelijk voor het onderhoud aan de ademhalingsbeschermingsmiddelen. En dat betekent dat er ongeveer 400 maskers moeten worden behandeld. Dit wordt nu gedaan door de maskerreinigingstechnologie van MEIKO, die speciaal ontwikkeld is voor het werk in onze werkplaatsen voor ademhalingsapparatuur.

 

TopClean M past enerzijds optimaal bij onze werkplaatsuitrusting, anderzijds past het apparaat met de prestaties dat het levert ook perfect bij onze behoeften"

Voordat de machine begin 2019 in bedrijf werd genomen, werden de ademhalingsmaskers en de longautomaten in Bern handmatig behandeld. Het feit dat dit nu is veranderd, is een verlichting voor degenen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud aan de ademhalingsbeschermingsmiddelen en voor de collega's is het de garantie voor meer veiligheid.

“Wij reinigen de maskers eerst grofweg. Dat doen we op dezelfde plek als waar de brandweerauto's worden gewassen”,

vertelt Markus Kummer. Vervolgens wordt de ademhalingsbeschermingsuitrusting aangeleverd in het zwarte gedeelte van de werkplaats. De TopClean M maskerreinigingsmachine zorgt ook hier, net als in vele andere werkplaatsen voor ademhalingsbescherming, voor de scheidslijn tussen het zwarte en witte gedeelte. Als alle maskers en longautomaten hygiënisch schoon zijn, worden ze in een plastic zak opgeborgen totdat ze weer opnieuw worden gebruikt.