0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Aurubis

MEIKO introduceert nieuw proces en nieuwe technologie: gebonden vermogen met 1 miljoen gereduceerd!

Samen met een team van deskundige adviseurs van MEIKO werkte men bij Aurubis het ontwerp van de nieuwe werkplaats voor ademhalingstoestellen uit, verbeterde het reinigingsproces op de punten arbeidsveiligheid en ergonomie en kreeg men een resultaat, dat de vergelijking met elke benchmark aankan: het handmatige werk aan de maskers werd met 50 procent teruggebracht tot nog maar tien minuten.

Vanwege het korte behandelingsproces werd de reserve aan maskers bij de volledige maskers van 4000 naar 500 stuks teruggebracht, bij de halve maskers van 4000 naar 1000 stuks en bij de luchthelmen van 465 naar 220 stuks – en de werkplaats voor ademhalingstoestellen heeft nu extra capaciteit voor mogelijke externe dienstverlenende activiteiten.

"Dankzij de ondersteuning van MEIKO zijn we er in geslaagd om het vermogen dat in de werkplaats voor ademhalingstoestellen vastzit met een miljoen euro te reduceren", beschrijft Michael Hauschild het economische effect van de samenwerking met MEIKO.

Vlinderspoelparadijs
ErgonomieComfort-pakket

Door de automatische korfherkenning is zelfs het aantikken niet meer nodig. Schuif de korf er aan de zijkant in en de machine doet de rest. De geavanceerde droogtafel zorgt voor perfectie tot het einde: geen drogen, geen poleren.

Met de nieuwbouw van de werkplaats voor ademhalingstoestellen heeft de onderneming, onder de projectleiding van Michael Hauschild, hoofd van de bedrijfsbrandweer en de bedrijfsbeveiliging bij Aurubis op de locatie Hamburg, gekozen voor de nieuwste reinigingstechnologie voor ademhalingsmaskers van de firma MEIKO.

Voor de ingebruikneming van de vijf TopClean M-apparaten werden meer dan 120.000 reinigingen per jaar uitgevoerd voor de volledige en halve maskers en de luchthelmen. Dit gebeurde grotendeels handmatig in de inweekbak met als bijkomend verschijnsel, dat medewerkers aan chemische reinigings- en desinfectiemiddelen blootgesteld werden, het handmatige werk per masker 20 minuten vergde en er geen reproduceerbare processen waren. Vooral gezien het feit, dat het concern een "Vision Zero" bij arbeidsongevallen nastreefde, was dit een uitgesproken onbevredigende toestand.