0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Bakery & confectionery Raisch

Veilige hygiëne en betrouwbaarheid met kapspoelmachines van MEIKO

„Omdat ze betrouwbaar functioneren en de hygiëne in de spoelafdeling garanderen“

Regelmatig horen we over het schrikbeeld van „uitstervende bakkerijen“. Maar nu is het tijd om een keer te berichten over „springlevende bakkerijen“. Natuurlijk zijn er de kleine ambachtsbedrijven waarvoor geen opvolgers zijn te vinden. Of die zich op een onaantrekkelijke plek bevinden omdat dorpen en gemeenten nu eenmaal veranderen, en waar de kleine bakkerijen eenvoudigweg moeten opgeven. Een mooi voorbeeld van een springlevende bakkerij laten wij u nu zien: deze is in 1991 opgericht, en 25 jaar later komt de Duitse kampioen in het bakkersambacht uit de tweede generatie, die bovendien met trots beschikt over 18 filialen. Dit werd tot stand gebracht door de bakkerijfamilie Raisch in Calw-Oberriedt.

Zo kan een springlevende bakkerij er dus ook uitzien. Waarbij de familie Raisch niet in de laatste plaats door hun ondernemerscapaciteiten zo ver is gekomen. Een goede ondernemer schakelt vakmensen van buiten in voor alles wat niet tot de kerncompetentie behoort. Zo is Thomas Reichenauer verantwoordelijk voor de elektronische administratie en voor het Facility Management. Onder zijn regie draaien ook de elf MEIKO kapspoelmachines, waar de familie Raisch voor heeft gekozen, „omdat ze betrouwbaar functioneren en de hygiëne in de spoelafdeling garanderen“, aldus Thomas Reichenauer.

Momenteel worden per dag 300 tot 350 lunches geleverd – plus een salade- en ontbijtbuffet. Achter de coulissen werken vier koks, waarvan één in een Front-Cooking-Station. Uit de eerste filiaal ontstonden er uiteindelijk 18, en de kinderen ontwikkelden zich tot grote mensen: Matthias is een opgeleide bakker met meestertitel en studeert momenteel ook nog bedrijfsadministratie. Lena volgt een studie media- en informatietechniek en Maximilian is bakkermeester en banketbakker, en hij is kampioen van de Duitse bakkermeesters en maakt daardoor ook deel uit van het nationale bakkerijteam. Zo ziet een springlevende bakkerij eruit!