Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Voor ons geen kliko’s meer!

1 van  / 1

 

Een hotel voor elke gelegenheid

In het hart van Amsterdam vinden we in een prachtig monumentaal pand, het InterContinental Amstel Hotel. Het hotel is van alle gemakken voorzien en heeft een prachtig uitzicht over de Amstel rivier.

 

De uitdaging

‘Een monumentaal pand ziet er natuurlijk prachtig uit, maar als het om praktische zaken gaat biedt het vele uitdagingen. Zoals dus ook in onze spoelkeuken, vertelt Raymond Raymond Bottenberg, Chief Engineering. We waren op zoek naar een ‘alles-in-één’ oplossing voor afvalverwerking in de vrij beperkte ruimte die we hier hebben’.

 

Verschillende opstellingen bekijken

MEIKO is aan de slag gegaan en heeft goed met ons meegekeken wat de beperkte mogelijkheden waren. Ze hebben ons uitgenodigd op diverse locaties, zodat we zelf de verschillende opstellingen konden bekijken en ervaren. Naar aanleiding van onze keuzes hebben ze in een duidelijke presentatie laten zien hoe ze te werk gaan, hoe de opstelling geplaatst zou worden en welke voordelen hiermee gepaard gaan.

 

Voor ons geen kliko’s meer!

Veel van het eetafval verdwijnt in grote openstaande bakken of plastic zakken en wordt vervolgens door horecapersoneel naar kliko’s gebracht. MEIKO heeft de WasteStar CC ontwikkeld, een apparaat in de spoelkeuken ter grote van een gewone huis-, tuin- en keukenafwasmachine dat voedselafval – inclusief botjes– vermaalt tot een waardevol substraat. Middels een buizensysteem wordt het verpulverde afval periodiek naar een silo vervoerd. De grondstof kan vervolgens duurzaam worden gebruikt voor biogas-, waterzuiverings- of composteerinstallaties. Dus naast een goed werkende spoelkeuken, hebben we ook een volledig geïntegreerd afvalsysteem.

 

‘Kortom een schone werkomgeving met een praktische opstelling, die van alle gemakken is voorzien. Wij zijn erg tevreden, aldus een enthousiaste Raymond Bottenberg, Chief Engineering’.

 

MEIKO oplossingen

 

Contact
InterContinental Amstel Amsterdam

Professor Tulpplein 1

1018 GX  Amsterdam

+31-20-6226060