Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

MEIKO's gepassioneerde Project Manager

1 van  / 1

Wie ben jij en wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben Johan Konijnenburg, volgende maand (april 2018) word ik 53. Ik ben getrouwd (al 25 jaar) met Melinda. Wij hebben samen 3 dochters, Eline (22), Jolinda (19) en Susanne (13).

Ik vertel mensen altijd dat ik 4 vrouwen thuis heb zitten en hier helemaal niets te vertellen heb….een van de redenen waarom ik zo graag werk :-), geintje natuurlijk. Ik heb 3 prachtige en slimme dochters waar ik heel erg trots op ben, ze doen het ontzettend goed op school.

In mijn vrije tijd ga (moet) ik met enige regelmaat naar de sportschool (fitness) en als het weer beter wordt, dan zit ik graag op de racefiets. Hier kijk ik elk voorjaar weer naar uit. Ik ben wel een mooi weer fietser, zodra het zonnetje schijnt, spring ik op de fiets en ben ik vaak een aantal uurtjes weg.

Wat is je functie bij MEIKO?

In de functie als Project Manager ben ik verantwoordelijk dat onze producten geplaatst of complete projecten, nadat de commerciële overdracht door mijn collega’s van de verkoopafdeling, ook daadwerkelijk worden gerealiseerd. Dit uiteraard binnen de kaders van het budget en de planning. Hierbij is goed overleg met onze klanten, dealers, leveranciers en eigen organisatie noodzakelijk. Goede samenwerking is dus essentieel. Dit alles om het project zo probleemloos en efficiënt mogelijk voor alle betrokken partijen te laten verlopen. Hierin is mijn motto ‘de klant is koning en afspraak is afspraak‘.

Hoe ziet je loopbaan er uit en waarom ben je bij MEIKO gaan werken?

Mijn carrière in de grootkeukensector begint in het jaar 1984, waar ik ben begonnen als licht plaatwerker bij ‘MEIKO Nederland’, een productiebedrijf van het toenmalige Contact Roestvrijstaal. Hier werd al het roestvaststalen maatwerk voor de projecten, die je heden ten dagen nog steeds in de huidige keukens tegenkomt geproduceerd. Tevens werden hier ook onder MEIKO label de spoelmachine’s DV 40, DV 80 en OR50 geproduceerd.

In het jaar 1989 heb ik als technisch tekenaar / constructeur de overstap gemaakt naar Sanamij B.V. hier heb ik het mooie vak van technisch tekenen geleerd. Mijn collega hier zei: 'Ik wil je het vak graag leren, maar je houdt mijn stijl aan', dwingend maar duidelijk. Deze 'stijl' is nog steeds de basis van mijn eigen technische tekenwerk en heeft zich al ruim 25 jaar bewezen.

Door een gezonde ambitie in 1998 begonnen als projectleider bij Contact Roestvrijstaal en begin 2002 met de verzelfstandiging van MEIKO Nederland B.V. ben ik als projectleider mee verhuisd naar Barendrecht.

Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar Sortrans B.V. (Iseco Benelux in Breda), waar ik heb gewerkt tot aan het faillissement in juni 2017. 

Mijn passie voor het vak en mijn gedrevenheid en perfectionisme hebben ervoor gezorgd dat ik samen met collega’s en klanten de mooiste projecten heb kunnen realiseren. Dit is nog steeds mijn drijfveer.

Waarom MEIKO?

Ik heb de afgelopen jaren nog altijd gewerkt met het productaanbod van MEIKO Nederland. Ook heb ik goede telefonische contacten onderhouden met mijn oud-collega’s. Hier weer werkzaam zijn, voelt voor mij dan ook als 'thuiskomen'. Ik zit hier echt op mijn plek.

Wat is de kracht van MEIKO?

MEIKO staat voor (Duitse) degelijkheid, kwaliteit. MEIKO is voortdurende bezig met technische innovaties en het verder ontwikkelen van het gehele leveringsprogramma. We streven als MEIKO team, naar “perfectie”, maar mocht er onverhoopt door alle inspanningen toch iets misgaan, dan lossen we dit voor onze klanten uiteraard zo goed en zo snel mogelijk op.

Wat is voor jou de grootste uitdaging en waar ben je trots op?

Dat we als MEIKO team ons bedrijf naar een nog hoger niveau qua klanttevredenheid kunnen en willen brengen. Hierbij is onze primaire doelstelling dat onze klanten en dealers uitermate tevreden zijn en wij als bedrijf trots kunnen zijn op onze eigen individuele bijdrage.