Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Bent u klaar voor TIP3?

1 van  / 1

Op 5 en 6 april jl. vond het jaarlijkse congres plaats van de VHIG, de Vereniging voor Hygiëne & Infectiepreventie in de Gezondheidszorg. Tijdens deze editie heeft de heer Paul van Wijk, senior inspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg, een presentatie gegeven over TIP3. Bij deze nieuwe inspectieronde, die nog dit jaar gaat plaatsvinden in ziekenhuizen, wordt met name gekeken naar de consistentie en het opvolgen van de aanbevelingen die zijn gedaan na TIP2.

 

Beoordeling op verschillende onderdelen 
TIP3 omvat o.a. de reiniging en desinfectie van pospoelers, ook wel bedpanspoelers genoemd. Deze worden op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder de technische staat (onderhoud, validatie, etc.). Ook het toepassen van protocollen die het gebruik ervan omschrijven, is van belang.

 

MEIKO verricht metingen
Naast de eerder genoemde zaken, is ook het uitvoeren van onderhoud en metingen uiteraard een belangrijk item. MEIKO kan de NEN 3140 en de 12-punts validatiemeting volgens de NEN 15883-3, voor u uitvoeren in combinatie met de onderhoudswerkzaamheden. Vanaf 1 juli 2017 voert MEIKO deze metingen bij nieuwe onderhoudsovereenkomsten zelfs standaard uit. Mochten in uw bestaande overeenkomst geen metingen zijn opgenomen, dan kunnen wij deze uiteraard wel voor u uitvoeren.

 

Ook voor advies: MEIKO
MEIKO adviseert u graag en belangeloos over reiniging en desinfectie op de volgende gebieden:

Inrichting spoelruimte:

  • Meubelwerk en opbergmogelijkheden.
  • Routing in spoelruimte.
  • Gebruik van de juiste verpleeghulpmiddelen

Bedpanspoeler:

  • Instructie gebruik bedpanspoeler.
  • Instructiematerialen bedpanspoeler.

Onderhoud en service bedpanspoeler:

  • Uitvoeren onderhoud.
  • Uitvoeren metingen NEN 3140 en 12-puntsvalidatiemeting NEN 15883-3.
  • Instructie technische medewerkers.

Voorbereid de inspectieronden in!
Wilt u ook graag voorbereid de inspectieronden in? Maak dan gebruik van onze 12-puntsvalidatiemeting. Deze kunnen wij u aanbieden voor de eenmalige scherpe prijs van € 99,- per machine, excl. btw en incl. uitgebreide rapportage. Geïnteresseerd? Mail naar

info@meiko.nl