0
Winkelwagentje
Contact
  The clean solution

  Even voorstellen: Roland, onze sportieve inkoop/logistiek manager

  1 van  / 1

  Wie ben je en waar ben je geboren en getogen?
  Mijn naam is Roland Hamann, 54 jaar oud, getrouwd met Sylvia en samen hebben we drie kinderen (Lisanne 22 jaar, Steven 19 jaar en Lukas 15 jaar). Ik ben geboren in Dordrecht en vanaf mijn vierde opgegroeid in België. Op mijn 15e zijn we weer verhuisd naar Spijkenisse. Nu woon ik alweer 26 jaar in het mooie Rockanje (aan Zee). 

  Wat doe je in je vrije tijd?
  Tot mijn 40e heb ik fanatiek gevoetbald, daarna ben ik gaan tennissen en sinds een paar jaar fiets ik graag, eerst op een mountainbike, sinds dit voorjaar op de racefiets. Daarnaast ben ik iedere zaterdag langs de lijn op het voetbalveld te vinden bij een van mijn jongens. Verder heb ik een grote vriendengroep, waar we menig weekend mee afspreken om te eten en te borrelen. 

  Hoe ziet je loopbaan eruit en waarom ben je bij MEIKO gaan werken?
  Na mijn diensttijd ben ik mijn loopbaan begonnen bij Free Record Shop als administratief medewerker. Daarna heb ik 12 jaar bij Kuwait Petroleum verschillende logistieke functies vervuld. Omdat ik ook een financiële achtergrond heb, ben ik overgestapt naar de Makro in Delft als hoofd financiële administratie. Toen deze functie werd overgeplaatst naar Diemen, ben ik verder gaan zoeken en vond ik een baan als logistiek manager bij Dutch Bicycle Group. Dit bedrijf liet fietsen assembleren bij sociale werkplaatsen en gevangenissen voor de grote bouwmarkten, Halfords, Hema etc. Door de economische crisis is dit bedrijf helaas failliet gegaan. Daarna heb ik wat interim klussen gedaan en voordat ik naar MEIKO kwam, heb ik drie jaar met veel plezier als inkoop/logistiek manager gewerkt bij Albelli in Den Haag. 

  Ik heb voor MEIKO gekozen, omdat zij topproducten leveren, deze functie veel uitdagingen biedt en het een stuk beter aan te rijden is dan Albelli.

  Wat is je functie bij MEIKO?
  Mijn functie bij MEIKO is inkoop/logistiek manager. Mijn voornaamste taak is ervoor te zorgen dat de logistieke processen vlekkeloos verlopen en dat de klant tevreden is en blijft. 

  Wat is de kracht van MEIKO?
  De kracht van MEIKO is dat het een degelijk Duits bedrijf is dat al 90 jaar topkwaliteit levert en steeds weer innoveert.

  Wat is voor jou de grootste uitdaging en waar ben je trots op?
  Mijn grootste uitdaging is om de processen nog meer te automatiseren, zodat wij met het hele team (monteurs, planning, service, sales, finance) rust creëren en de beste service kunnen verlenen aan de klanten. 

  Ik ben het meeste trots op mijn gezin. Maar ik ben ook heel trots op mijn collega's die zoveel inzet hebben getoond bij de verhuizing eind vorig jaar.