0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution
  • Dosering van een alkalisch reinigingsmiddel tijdens het wasproces met warm water: Onderzoeken tonen aan dat vooral reinigingsmiddelen met een hoog vetdragend vermogen en hete alkalische reinigingsoplossingen van 50 °C en hoger zeer doeltreffend zijn tegen omhulde virussen, waartoe ook het coronavirus wordt gerekend.
  • Het instellen van de desinfectieprocedure op een A0-waarde van minimaal 600: Bij sommige apparaten kunt u dit zelf instellen, bij andere kan uw contactpersoon bij MEIKO het apparaat dienovereenkomstig configureren.
  • Een verplichte dosering van een naglansmiddel/waterontharder: Deze hebben een extra destructief effect op virussen en worden daarom nu zeker aanbevolen. Bij de reinigings- en desinfectieapparaten van MEIKO worden deze middelen toch al gebruikt om kalkvorming in de machine tegen te gaan en aanslag op het vaatwerk te voorkomen.

Houd er rekening mee dat het virus en de eigenschappen ervan nog niet volledig onderzocht en bekend zijn. Daarom hebben we samen met PD Dr. Dr. Friedrich von Rheinbaben een standaard gedefinieerd, waarmee we de ziekteverwekker zeker effectief kunnen deactiveren.

Reinigingsmiddelen:

Talrijke onderzoeken tonen aan dat vooral reinigingsmiddelen met een hoog vetdragend vermogen en hete alkalische reinigingsoplossingen van 50 °C en hoger zeer doeltreffend zijn tegen omhulde virussen, waartoe ook het coronavirus wordt gerekend.

MEIKO raadt de volgende producten aan:
Doyen R100, licht alkalisch

Naglansmiddel/waterontharder

Tijdens het proces moet er aanvullend een naglansmiddel of waterontharder worden gebruikt, die niet alleen kalkvorming in de machine, maar ook aanslag op de te reinigen hulpmiddelen voorkomt en vanwege de decomplexerende eigenschappen ook een destabiliserend effect heeft op virussen.

MEIKO raadt de volgende producten aan:
Doyen SK22E
Doyen SK33E

Het Robert Koch Instituut (RKI) raadt medewerkers van medische instellingen de volgende uitrusting aan wanneer zij patiënten met niet-specifieke acute luchtweginfecties verzorgen en behandelen:

  • beschermende kleding
  • wegwerphandschoenen
  • nauwsluitend ademhalingsmasker (beschermingsniveau FFP2, FFP3 of gasmasker, vooral bij sterke blootstelling, bijv. bronchoscopie of bij andere activiteiten waarbij grote hoeveelheden aerosolen kunnen worden gevormd)
  • veiligheidsbril
  • een waterdicht wegwerpschort met lange mouwen voor passende verpleegkundige, diagnostische of therapeutische activiteiten bij de patiënt
Heeft u nog vragen?
Vul het formulier in en verstuur het.

1Data Privacy​​​​​​​