0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Dag wegwerpservies

Herbruikbare bekers en herbruikbaar servies schoon en hygiënisch wassen

Scoor met herbruikbare hardcups en herbruikbaar servies bij de consument. Steeds meer (non-food)cateraars, horecaondernemers en logistieke dienstverleners op het gebied van hergebruik bieden hun klanten duurzame oplossingen aan. MEIKO ondersteunt herbruikbare oplossingen voor de horecabranche overal waar ze worden gebruikt: in het stadion, op het festivalterrein of onderweg.

Lees in het whitepaper hoe u plastic afval kunt voorkomen en leer van drie best practices uit de branche:

Inhoud:

  • Plastic afval: cijfers & feiten
  • Alternatieven voor wegwerpplastic
  • Succesmodel “Herbruikbaar wassen”
  • Drie best practices uit Duitsland, Nederland en Oostenrijk

Download het whitepaper nu!

 

 

Hergebruik is zinvol

150 miljoen plastic drijft in zee. Consumenten willen dat er iets verandert. Minstens 80 procent staat kritisch tegenover het gebruik van wegwerpplastic. De politiek reageert en legt steeds meer beperkingen op. Vanaf 2021 geldt er in de EU een verbod op bepaalde plastic wegwerpartikelen zoals rietjes, servies, bestek en wattenstaafjes. 

Bent u op zoek naar een alternatief voor wegwerpservies of bamboebekers met melamine? Ga dan voor herbruikbaar servies van duurzaam hard plastic of het oude vertrouwde koffiekopje van porselein. In combinatie met de intelligente vaatwastechniek van MEIKO biedt herbruikbaar servies u een ecologisch duurzame oplossing, die zich ook nog eens economisch uitbetaalt. Daar zijn ook deze ondernemers uit de horecabranche het mee eens:

Schone oplossingen voor

  • dienstverleners op het gebied van herbruikbare logistiek
  • cateringbedrijven en horecaondernemers
  • iedereen die voor herbruikbaar servies gaat i.p.v. voor wegwerp

31.000 ton minder afval – alleen al in Duitsland

Door van een wegwerpsysteem over te stappen naar een herbruikbaar systeem, kan iedereen zijn steentje bijdragen aan de bescherming van het milieu. Alleen al in Duitsland zou er jaarlijks ongeveer 31.000 ton minder afval zijn wanneer er geen coffee-to-go-wegwerpbekers meer worden gebruikt. Het is bijna niet voor te stellen hoe hoog dat getal zou zijn als een dergelijke wegwerpbeker wereldwijd zou worden verbannen.

Met herbruikbaar (plastic) servies en intelligente vaatwastechniek in plaats van wegwerpservies maakt u uw bedrijf geschikt voor de toekomst. Wij helpen u. Neem contact met ons op!

Download nu het whitepaper