Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Clostridium difficile

Hygiënebeheer bij zorghulpmiddelen

 Golf van water

Clostridium difficile (nu op aanbeveling van het RKI clostridioides difficile), kortweg C. difficile, is zeer besmettelijk. Deeltjes van twee bacteriën zijn voldoende om een infectie te veroorzaken.De meeste ziekteverwekkers worden in de directe omgeving van patiënten met diarree gevonden, vooral rondom het toilet of bij bedpannen.

 

Machinale behandeling van bedpannen

Bij de omgang met gebruikte zorghulpmiddelen moeten altijd de vereisten betreffende desinfectie van de handen en persoonlijke veiligheidsuitrusting in acht worden genomen.

Maar het infectierisico van de handen door druppels (aerosolen) en van de omgeving door spatten bij de handmatige handelingen is hoog - en zelfs bij elke stap: :

  • Transport
  • Lediging
  • Opslag

Daarom wordt de machinale behandeling van zorghulpmiddelen in een reinigings- en desinfectiemachine aanbevolen.

Voordelen van geïntegreerde bedspanspoelers

Steckbeckenspüler TopLine von MEIKO
Steckbeckenspüler im Patienten-Bad integriert

De volautomatische lediging, reiniging en desinfectie van de zorghulpmiddelen in de reinigings- en desinfectiemachines minimaliseren contaminatie- en recontaminatierisico's zo veel mogelijk.

Voor een hoge hygiënestandaard, meer arbeidsbescherming en gebruikersgemak zorgen de reinigings- en desinfectiemachines van MEIKO onder andere dankzij de volgende features:

  • Opening van de deur via automatische infraroodbediening of voetschakelaar voorkomt contaminatie van de handen
  • Wandmontage in de patiëntenkamer of spoelruimte voor korte afstanden, die de overdracht van ziekteverwekkers verminderen
  • Grote toetsen, uniforme symbolen en duidelijke teksten verkleinen de kansen op gebruikersfouten

Succesvolle combinatie van mechanica, temperatuur en reinigingschemie

Sporen van C. difficile zijn ten opzichte van zuurstof en warmte extreem bestendig. Een A0-waarde van 60 (80 graden celsius voor de duur van 60 seconden) is niet voldoende om de C.-difficile sporen op zorghulpmiddelen te doden.*

MEIKO TopLine reinigings- en desinfectiemachines:

  • Krachtige was- en stoomsproeiers zorgen voor intensieve reiniging en een goed afschuureffect van de kiembelasting
  • Een gevalideerd programma met temperaturen boven 80 graden en alkalische reinigingsmiddelen spoelt C.-difficile sporen in voldoende omvang af
  • A0-waarde van 60 vooraf ingesteld
  • A0-waarde tot 3000 instelbaar wanneer een hogere veiligheidsstandaard noodzakelijk is

De validatie van het desinfecterend vermogen van MEIKO reinigings- en desinfectiemachines vindt plaats conform EN ISO 15883-3 met thermologgers voor de meting van de temperatuur-tijd-interval en eventueel via microbiologisch bewijs van de reiniging of desinfectie door de toepassing van bio-indicators (Enterococcus faecium).

 

 

Gebruikersstudie

In een 16 maanden durende gebruikersstudie werden de zwakke plekken bij de reiniging van zorghulpmiddelen geanalyseerd. De reden is vaak de onjuiste bediening van apparaten door het personeel als gevolg van ontbrekende gebruikersvriendelijkheid. Meer hierover leest u in het whitepaper clostridioides difficile.