0
Winkelwagentje
Contact
  The clean solution

  Wij tappen coronavrij

  Optimale hygiëne in de horeca

  Hygiëne is nu belangrijker dan ooit. Vaatwasmachines spelen daarbij een essentiële rol. Want hoe schoon is eigenlijk het bierglas waaruit we drinken?

  Het handmatig spoelen van (bier)glazen in een spoelbak met het coronavirus op de loer, is onhygiënisch en een gevaar voor de gezondheid. Met een paar keer op en neer bewegen in een spoelbak met koud water en een druppel spoelmiddel, is het glas zeker niet vrij van virussen en bacteriën. Dat wordt het alleen met een professionele glazenspoelmachine. Deze zorgt met een juiste combinatie van temperatuur, chemie en dosering, wasdruk en tijd voor een gegarandeerd hygiënisch en schoon resultaat. En machinaal wassen biedt nog veel meer voordelen.

  Voordelen voor de gasten

  • Het machinaal wassen van glazen is bewezen hygiënischer. De glazen worden bij een temperatuur van ten minste 60 graden gewassen gedurende 90 seconden. Virussen en bacteriën worden hierdoor effectief gedeactiveerd, terwijl deze bij vervuild spoelwater nog alle kans hebben. Meer informatie over veilige processen.
  • U heeft geen poleer- of theedoeken meer nodig, die bovendien ook een bron van ziektekiemen zijn. De glazen komen schoon, stralend en droog uit de machine.
  • Het resultaat is veel schoner. Geen vette glazen meer waardoor het bier doodslaat en ook de lippenstift op het wijnglas is verdwenen.
  • Bier, wijn of welke drank dan ook smaakt veel beter uit een hygiënisch en schoon glas

  Voordelen voor de ondernemer

  • Besparing op energie, water, chemie en personeel
  • Minder glasbreuk
  • Geen verbleekte decoraties, krassen en schuurplekken meer
  • Tijdbesparing en u weet wat dat betekent!
  Handmatig spoelen volstaat niet en kost meer energie, water, chemie en personeel
  Handmatig spoelen volstaat niet en kost meer energie, water, chemie en personeel

  Misverstanden machinaal wassen van bierglazen

  In de landen om ons heen is het gebruik van glazenspoelmachines voor het wassen van bierglazen heel normaal en in sommige zelfs verplicht. In Nederland bestaan er helaas nog veel misverstanden.

   

  Bier slaat dood door chemie
  Onjuist. Door gebruik van de juiste chemie en de juiste dosering ontstaan er geen problemen met de schuimkraag. MEIKO heeft voor bierglazen speciale reinigings- en naglansmiddelen ontwikkeld. Deze bevatten geen schuimremmers en hebben dus geen negatieve invloed op de schuimkraag. Bier slaat wel dood als de glazen vet zijn. Alleen door de glazen machinaal te reinigen krijgt u ze echt goed schoon.

  Bier slaat dood door warme glazen
  Om de virussen en bacteriën effectief te doden worden de glazen op minimaal 60 graden gewassen. Als het programma klaar is, kunt u twee dingen doen:

  1. Het glas de tijd geven om af te koelen door een goede routing te hanteren. Schaf daarvoor voldoende glazen aan.
  2. Kies voor een machine met koudwaternaspoeling. Hierbij worden de glazen met schoon koud water nagespoeld, waardoor ze afkoelen en direct weer inzetbaar zijn

  Spoelen met de hand gaat sneller
  Onjuist. Met een glazenspoelmachine kun je 25 glazen reinigen in 90 seconden. Daar valt niet tegenop te spoelen en poleren. 

  Een glazenspoelmachine is voor mij onbetaalbaar
  Een vaatwasmachine koopt u voor minimaal 10 jaar en bespaart u heel veel energie, water, chemie, glasbreuk en personeelskosten. Graag rekenen wij u voor hoeveel u kunt besparen.

  Laat uw huidige financiële situatie een dergelijke investering niet toe? Denk eens aan huren of leasen. Daarmee zijn uw maandelijkse kosten heel overzichtelijk. Bovendien heeft u geen omkijken naar het onderhoud, want dat is inbegrepen. Alle voordelen van leasen bij MEIKO vindt u in onze leaseflyer.

  Tap ook coronavrij

  Garandeer uw gasten de hoogst mogelijke hygiëne en bestel vandaag nog een MEIKO glazenspoelmachine. Neem voor meer informatie en direct bestellen contact met ons op via 088 10 50 00, het contactformulier of bel uw dealer. Onze machines zijn uit voorraad leverbaar.

  Bied uw gasten optimale hygiëne en tap ook coronavrij

  Heeft u een vraag?

  Neem contact met ons op